Muzejsko društvo Škofja Loka vas vabi na predstavitev vodnika

SLIKAR JERNEJ IZ LOKE
in njegova dela na Loškem
,

ki bo v četrtek, 22. septembra 2011 s pričetkom ob 17. uri v cerkvi sv. Miklavža na Godešiču. Pot nas bo nato popeljala na ogled Jernejevih fresk v cerkve na Suhi, v Bitnjah in na Križni Gori.

Vodnik in Jernejeve freske bosta podrobneje predstavila avtor besedila umetnostni zgodovinar Dušan Koman in urednica Mojca Ferle. V cerkvi na Križni Gori bomo pripravili glasbeno presenečenje, pred odhodom domov pa se bomo okrepčali v Gostilni pri Boštjanu. Izdaja vodnika Jernej iz Loke je del spomina na 500-letnico velikega potresa na Loškem, ki smo ga poimenovali LETO RIBE FARONIKE 1511 - 2011.

Za tiste, ki nimate lastnega prevoza iz Škofje Loke, bomo organizirali prevoz z osebnimi avtomobili. Dobimo se ob 16.45 na parkirišču pred Tehnikom ob Lahovem mostu na Spodnjem trgu.

Slikar oziroma freskant Jernej iz Loke je kmalu po velikem potresu leta 1511 poslikal okoli štirideset hiš na Loškem, Gorenjskem, v Benečiji in Posočju. V vodniku so podrobneje predstavljene vse loške lokacije, še posebej tiste, kjer so Jernejeve freske še danes lepo ohranjene in vidne. Vodnik obsega 72 strani pokončnega formata (tretjina A4) in je zelo primeren za pot od ene lokacije oziroma cerkve do druge. 

Prodajna cena vodnika je 5 EUR, kupili pa ga boste lahko na naših običajnih prodajnih mestih (spletna trgovina, TD Škofja Loka, blagajna Loškega muzeja, Loški turizem).

Prisrčno vabljeni.

mag. Aleksander Igličar
predsednik Muzejskega društva Škofja Loka