Leto je naokoli in na letni izlet Muzejskega društva Škofja Loka se bomo letos podali v Freising, ki je zgodovinsko tesno povezan z loškim ozemljem. Vsem je poznano, da so bili Freisinški škofje od leta 973 do leta 1803 lastniki Loškega gospostva in s tem našemu mestu dali pomemben pečat in tudi ime.

Zaradi oddaljenosti Freisinga bo izlet dvodneven, in sicer v petek, 21. septembra, in v soboto, 22. septembra 2012.

V petek, 21. 9. 2012 se bomo ob 7.00 uri zbrali na parkirišču pred Tehnikom in se z avtobusom prek Avstrije odpeljali do Mῡnchna. Tam nas bo pričakal gospod Marjan Kumer, predsednik društva slovensko-bavarskega prijateljstva, ki nas bo popeljal po mestu. Poleg umetnostno-zgodovinskih znamenitosti mesta se bomo ustavili tudi ob spomeniku in grobu slikarja Antona Ažbeta, rojaka iz Dolenčic, saj letos mineva 150 let od njegovega rojstva.

Nato se bomo odpravili do Freisinga, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah. Po namestitvi v hotelskih sobah v centru mesta bomo imeli skupno večerjo. V soboto dopoldan si bomo pod vodstvom prijaznih gostiteljev iz pobratenega mesta Freising ogledali največje znamenitosti mesta, še zlasti tiste, ki so zgodovinsko povezane z našimi kraji. Po zaključku ogleda bomo imeli kosilo in se nato odpravili proti domu. V Škofjo Loko bomo predvidoma prispeli okrog 21. ure.

Cena izleta:
- 50 EUR za člane društva (stroške prevoza delno krije društvo)
- 60 EUR za nečlane

Cena  vključuje: prevoz, malico v petek med vožnjo, večerjo, sobotno  kosilo in vstopnine. Plačilo z gotovino na avtobusu.

Stroški namestitve: Ker se v soboto, 22. 9. 2012 v Mnchnu pričenja tradicionalni Oktoberfest, smo imeli nekaj težav z rezervacijo hotelskih sob. Ob prijaznosti naših gostiteljev in velikem trudu naše članice Mirjam Jan Blažič, smo našli sprejemljivo rešitev. Na voljo so dvo- in troposteljne sobe, katerih cena se giblje od 26 EUR do 44 EUR na osebo. V stroške sobe je vključen tudi zajtrk. Stroške namestitve boste poravnali sami v hotelu. 

Priporočamo, da s seboj vzamete  osebni dokument.

Prijave:  Na blagajni Loškega muzeja Škofja Loka na telefonsko številko 04 517 04 11 vsak delovni dan od 10. do 13. ure, najkasneje  do srede, 12. 9. 2012 (oziroma do zasedbe prostih mest). Prednost pri prijavi imajo člani Muzejskega društva Škofja Loka! Prosimo, da pri prijavi navedete ali želite dvo- ali troposteljno sobo.

Ob prijavi obvezno pustite vašo telefonsko številko, da vas bomo lahko obvestili o morebitnih spremembah.

Veselimo se ponovnega druženja z vami!