V sredo, 15. junija 2011 smo v Sokolskem domu predstavili novo številko Loških razgledov 57/2010.

Uvodoma sta navzoče nagovorila mag. Aleksander Igličar, predsednik Muzejskega društva Škofja Loka, in mag. Miha Ješe, župan Občine Škofja Loka.

Vsebino nove številke Loških razgledov 57/2010 sta podrobneje predstavila urednica Judita Šega in avtor mag. Tone Košir, ki je predstavil zanimive novosti o zgodovini zdravstva na Loškem. Vsebinsko kazalo LR 57/2010 si lahko ogledate tukaj.

V kulturnem programu so sodelovale dijakinje Loške gimanzije, učenke Glasbene šole Škofja Loka: violinistka Klara Božič ob klavirski spremljavi Ane Prevc Megušar, flavtistka Jana Dolenc in harmonikarica Barbara Robba.

Člani Muzejskega društva Škofja Loka in drugi Ločani, med njimi je bil tudi visoki jubilant arhitekt Tone Mlakar, so se predstavitve udeležili v velikem številu. Po zaključku večera so se zadržali v prijetnem klepetu, najprej v avli Sokolskega doma, nato pa na terasi, od koder se odpirajo čudoviti pogledi na Loko, ki so bili ta večer še posebni zaradi polne lune in popolnega luninega mrka.

V naslednjih dneh bodo študentje Loške razglede članom društva raznosili po Škofji Loki in bližnji okolici, oddaljeni člani pa jih bodo v začetku julija prejeli po pošti.

Loške razglede lahko naročite v naši spletni trgovini, ali pa jih kupite na običajnih mestih v Škofji Loki (blagajna Loškega muzeja, Galerija Ivana Groharja na Mestnem trgu, pisarna Turističnega društva na Mestnem trgu, prostori turistične pisarne (bivši LTO) na starem Petrolu).