Spoštovani,

počitniški in dopustniški čas se počasi izteka in z novo energijo stopamo izzivom naproti.

Veseli smo, da ste naše spletne strani obiskovali tudi čez poletje, čeprav ni bilo novih dogodkov. Julija je spletne strani obiskalo 535 prvih obiskovalcev, ki so skupaj opravili 5.413 ogledov. V avgustu je bilo do sedaj 628 novih obiskovalcev, ogledov pa je bilo skupaj 5.096, kar v povprečju pomeni 182 na dan. Zares lepo in potrditev, da naše spletne strani postajajo osrednje informacijsko središče, ne samo za naše člane ampak tudi za ostale Ločane in druge obiskovalce, ki jih zanima delovanje našega društva. 

Priprave na izid knjige Ivan Oman Glas ljudstva v prelomnem času, ki bo izšla ob njegovi 80. obletnici, so seveda v zaključni fazi. Knjiga bo predstavljena na akademiji, ki jo v čast častnemu občanu, v četrtek, 10. 9. 2009 v Sokolskem domu pripravlja Občina Škofja Loka. Glavni izdajatelj knjige je Inštitut za gospodarske in družbene študije iz Ljubljane, soizdajatelj pa je tudi naše društvo, saj bo knjiga izšla kot 21. naslov v zbirki Doneski.

V zaključni fazi je tudi priprava knjige Olimpijski venec poljskega pesnika Kazimierza Wierzynskega v prevodu dr. Tineta Debeljaka, soustanovitelja našega društva. Knjiga bo predstavljena na Blaznikovem večeru, ki bo v sredo, 23. 9. 2009 ob 20. uri v Sokolskem domu.

Čaka nas torej pester in zanimiv september in vabimo vas, da se udeležite naših prireditev.

Imejte se lepo in nasvidenje!

mag. Aleksander Igličar
predsednik Muzejskega društva Škofja Loka