Jakopičevo nagrado, ki je osrednja slovenska nacionalna nagrada za likovno umetnost,

bo za leto 2010 prejel slikar in grafik BERKO, član združenja umetnikov Škofja Loka.

Jakopičevo nagrado za dosežke na področju likovne umetnosti od leta 1969 podeljujejo Akademija za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov in Moderna galerija.

Podelitev nagrad bo v sredo, 15. junija 2011 ob 19. uri v avditoriju Moderne galerije v Ljubljani. Uradno vabilo si lahko ogledate tukaj.

Igor Španjol, član Odbora za podelitev Jakopičeve nagrade in kustos Moderne galerije, je o Berku zapisal: Berko sodi med redke slovenske umetnike, katerih delo lahko uvrstimo v hiperrealizem ali njegovo bližino in gledalca soočajo s sodobnim svetom množičnih medijev, hiperprodukcije spektakelskih in zapeljivih podob, tehnične produkcije in reprodukcije slik, s svetom površin, odsevov in videzov. Njegova dela najbolj neposredno jemljejo za svoj motiv množične podobe in njihov kontekst, eksplicirajo tehnike in razmerja sodobnega sveta ter s tem govorijo tudi o družbenih razmerjih. 

Več slikarju in grafiku BERKU, ki živi v Škofji Loki, si lahko ogledate na njegovi spletni strani, do katere dostopate tukaj.