Vsako leto v postnem času potekajo Dnevi Škofjeloškega pasijona, v katere se Muzejsko društvo Škofja Loka vključuje z izdajo nove številke Pasijonskih doneskov in pripravo tematske pasijonske razstave.

V pasijonskem duhu vas vabimo na

PREDSTAVITEV PASIJONSKIH DONESKOV 2013/8   in

ODPRTJE RAZSTAVE TISNIKARJEV PASIJON,

ki bo v četrtek, 28. februarja 2013 ob 19. uri v Sokolskem domu na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Pred tem bo ob 17. uri 3. srečanje slovenskih pasijonskih krajev na temo PUNT IN PASIJON.

Pasijonski doneski 2013/8, ki jih je tako kot vse dosedanje uredil Alojzij Pavel Florjančič, ponovno prinašajo obilo zanimivega pasijonskega branja. Uvodoma je podan Križev pot pesnika Daneta Zajca, nato sledi razmišljanje Silvestra Gaberščka o Puntu in Pasijonu, saj letos mineva 300 let od velikega tolminskega punta. Zgodovinar Igor Grdina je pripravil prispevek Kakšno vrednost prinaša Škofjeloški pasijon, sledi pa objava celotnega besedila Slovenskega pasijona, ki ga je po vzoru Škofjeloškega pasijona leta 1934 zapisal Niko Kuret. Pomen Kuretovega Slovenskega pasijona v svojem prispevku pojasni Alojzij Pavel Florjančič. V nadaljevanju so podana razmišljanja, ki so bila v letu 2012 predstavljena na srečanju pasijonskih krajev, v posebnem delu so predstavljeni pasijonski dogodki v letu 2012. Na koncu je prispevek Milene Zlatar o razstavi Tisnikarjev pasijon.

Vsebinsko kazalo Pasijonskih doneskov 2013/8 si lahko ogledate tukaj.

Razstava TISNIKARJEV PASIJON vsebuje 14 umetniških del slikarja Jožeta Tisnikarja (1928 - 1998) na tematiko trpljenja. Razstava bo na ogled do 17. aprila 2013.

Pasijonski pozdrav in nasvidenje!