Muzejsko društvo Železniki je izdalo 6. številko Železnih niti, zbornik Selške doline. Novo številko so na pot pospremili z izjemnim koncertom, ki so ga v nedeljo, 22. 11. 2009 v cerkvi sv. Antona v Železnikih pripravili tenorist Janez Lotrič, organist in pianist prof. Tone Potočnik in dekliški zbor Grudnove Šmikle, ki jih vodi zborovodkinja Marjeta Naglič,

6. številka Železnih niti, ki jih je tako kot vse predhodne uredil Primož Pegam, na 422 straneh prinaša 25 zanimivh prispevkov kar 23 avtorjev. V uvodnem razdelku z naslovom Železne niti so predstavljeni: Miro Kačar, slikar iz Sorice; Roman Kejžar, maratonec izpod Ratitovca; zdravnica ginekologinja Vida Košmelj; Franc Peternelj, Jurežov iz Davče; Selčan Ciril Debeljak - Bobk, starosta Selške doline; in Ilčevi iz Selc, ki izdelujejo znane violine Demšar.

Sledijo razdelki Imeli smo ljudi, zgodovina, zgodovinske obletnice, naravolslovje, družboslovje, tehnika, kultura, mladi in družba ter osnovna šola, kjer so predstavljeni uspehi učencev in njihova likovna dela. Celotno kazalo 6. številke Železnih niti si lahko ogledate tukaj.

Železne niti lahko naročite oziroma kupite v Muzeju Železniki (tel. 04 514 73 56).

Vabljeni k nakupu ter prijetnemu branju.