IZŠLI SO LOŠKI RAZGLEDI 65/2018

IMG_2218V sredo, 12. junija 2019 smo v Sokolskem domu predstavili novo številko zbornika LOŠKI RAZGLEDI 65/2018.

IMG_2249Navzoče je uvodoma nagovoril Aleksander Igličar, predsednik Muzejskega društva Škofja Loka. Vrnil se je v marec 1953, ko je v takratni reviji Tovariš izšla priloga namenjena Škofji Loki in okolici. Ker so avtorji pripravili obsežne prispevke, ki niso mogli biti vključeni v reviji, je decembra 1954 izšla prva številka Loških razgledov.

Predsednik se je zahvalil urednici Mariji Lebar in članom uredniškega odbora za njihovo strokovno in obsežno delo. Celoten njegov nagovor lahko preberete tukaj: Nagovor Sandi

Nato je zbrane nagovoril Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka. Tudi on se je vsem zahvalil za pripravo Loških razgledov in izrazil osebno podporo njihovemu izhajanju. Njegova želja je, da bi v Loških razgledih lahko objavljali vsi avtorji in da bi se njihova vsebina približala tudi mlajšim.

IMG_2257Vsebino nove že 65. številke Loških razgledov je predstavila urednica Marija Lebar. Njeno predstavitev je s fotografijami spremljal Štefan Kržišnik, tajnik društva.

Za objavo prispevka o svojem očetu se je avtorju Tonetu Košriju in urednici zahvalil Matija Malešič, ki je bil med drugim podpredsednik v Demosovi vladi Lojzeta Peterleta.

IMG_2266Na koncu večera je Katarina Sekirnik predstavila prispevek o vpisu Malega kruhka v slovenski Register nesnovne dediščine, ki se je zgodil v letu 2018, o čemer je napisala tudi prispevek v Loških razgledih.

IMG_2200Izdelovalka modelov Petra Plesetnjak Podlogar in izdelovalki Dražgoškega kruhka Alenka Lotrič in Breda Tolar pa so v IMG_2201preddverju Sokolskega doma prikazale svoje mojstrstvo.

Po zaključku so se navzoči še dolgo zadržali v prijetnem poletnem večeru na travni terasi Sokolskega doma.

Člani Muzejskega društva Škofja Loka boste Loške razglede od petka 14. junija do petka 28. junija 2019 po ceni 20 EUR lahko dobili v prostorih Loškega turizma na Info točki (prostori starega Petrola) ob vhodu v Škofjo Loko. Nato bomo pričeli z raznosom.

Nečlani boste Loške razglede lahko naročili v naši spletni trgovini, ali kupili v prostorih Loškega turizma in na blagajni Loškega muzeja.