Loški razgledi na spletu

LOŠKI RAZGLEDI ZDAJ TUDI NA SPLETU!

Še pred nekaj leti bi si s težavo predstavljali, da bomo do Loških razgledov, tudi do tistih številk, ki manjkajo na naši knjižni polici, prišli le z nekaj kliki kar iz svoje dnevne sobe. Z bliskovitim razvojem internetnega okolja in potrebi po hitrejših in bolj dostopnih informacijah pa je danes tudi to postala realnost.

Od novembra lahko na portalu Digitalne knjižnice Slovenije (dLib.si) dostopate do prvih petdesetih letnikov (1954 – 2003) loške enciklopedije, ki velja za domoznanski zbornik z najdaljšo neprekinjeno tradicijo izhajanja v slovenskem prostoru.

Članke lahko iščete, če poznate avtorja, naslov, letnico izida ali letnik, lahko pa v iskalno okence vtipkate poljubno besedo in med rezultati iskanja se bodo znašli vsi članki, kjer se vaša beseda pojavi.

Za izvedbo projekta Digitalizacije Loških razgledov, ki sta ga v imenu Muzejskega društva pripravili Mojca Ferle in Helena Janežič, se moramo v prvi vrsti zahvalitiKnjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka. Ta je projekt vzela pod svoje okrilje in ga za pridobitev finančnih sredstev prijavila na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije. Finančno sta projekt podprla tudi Občina Škofja Loka in seveda Muzejsko društvo Škofja Loka.